Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Пан Гі Мун заявив, що вибори, які так звані Донецька і Луганська народні республіки мають намір провести 2 листопада, ставлять під загрозу Мінські угоди.

Про це йдеться у заяві Пан Гі Муна, оприлюдненій 29 жовтня.

«Генеральний секретар висловлює жаль з приводу планованого проведення збройними повстанськими угрупованнями в Ссідній Україні їх власних «виборів» 2 листопада, які порушують Конституцію і національне законодавство. Ці «вибори» можуть серйозно підірвати мінський протокол і меморандум, які необхідно терміново впроваджувати у повному обсязі. Генеральний секретар настійно закликає всіх дотримуватися ці угоди, і працювати в напрямку мирного врегулювання конфлікту», - сказано в заяві.

Також генсек підкреслив першорядну важливість відновлення стабільності і захисту суверенітету і територіальної цілісності України, повідомляє «РБК-Україна».

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко заявив, що будь-які вибори, які намагаються провести в окремих районах Донецької та Луганської областей всупереч українському законодавству, не будуть визнані світом і поставлять під загрозу мирний процес на Донбасі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

38