У рейтингу легкості сплати податків Україна піднялася зі 164-го місця до 108-ї позиції. У загальному рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business-2015 Україна увійшла в ТОП-100 - посівши 96-ю позицію.

«Це не диво, це результат копіткої і системної роботи, яку ми цілеспрямовано реалізували у Міністерстві доходів і зборів у 2013-початку 2014 років», - пише на своїй сторінці в мережі Facebook екс-міністр доходів та зборів України Олександр Клименко і додає: «Але сьогодні, коли в країні війна, а бізнес зачаївся в очікуванні і невизначеності, рейтинг Doing Business як дежавю з минулого».

Клименко радий тому, що фахівці Світового банку по достоїнству оцінили і введення електронної системи для надання інформації та сплати податків, і скорочення податковий платежів з 28 до 5, і зменшення часу, що на це витрачається, на 40 годин - до 350 годин.

«Це те, до чого ми йшли і заради чого працювали не покладаючи рук спільно з бізнесом та експертами і в Державній податковій службі, і у Міністерстві доходів і зборів. Але занадто багато процесів повернуто назад, занадто багато можливостей втрачено для того, щоб бізнес відчув на собі ці поліпшення», - зазначає екс-міністр.

Клименко вважає, що не можна зупинятися на досягнутому. Потрібно рухатися далі.

«Для того, щоб залишатися на місці, треба дуже швидко бігти. Для того, щоб бути попереду, потрібно бігти вдвічі швидше», - закликає екс-міністр і додає: «Я щиро сподіваюся, що електронний кабінет платника та електронні перевірки не будуть поховані в кипі бюрократії і хаосу, що скорочення податків і зборів не залишиться просто передвиборчим гаслом, що діалог між податковими органами і платниками не буде зводитися до монологу. Але ми всі прекрасно розуміємо, що ніякий інвестор не піде в країну, де триває війна. Тому найголовніше, на що повинні бути спрямовані зусилля нинішньої влади в Україні - це досягнення миру! Благополуччя наші громадяни, я впевнений, зможуть і самі побудувати своїми руками, головне - їм у цьому не заважати!».

Доповідь «Ведення бізнесу» (англ. Doing Business Report) - щорічне дослідження групи Світового банку, що оцінює у 189 країнах простоту здійснення підприємницької діяльності на основі 11 індикаторів. Доповідь присвячена оцінці нормативних актів, що регулюють діяльність малих і середніх підприємств протягом усього життєвого циклу, і порядку їх застосування на практиці.

За дослідженням Doing Business-2014, Україна піднялася на 25 позицій у рейтингу - на 112-е місце і була визнана топ-реформатором у світі. Тоді реформи були зафіксовані у восьми сферах з десяти.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

20
Теги