Глави спільної групи з розслідування аварії Boeing «Малайзійських авіаліній» на Донбасі під час засідання, проведеного 29 жовтня у приміщенні Генеральної прокуратури під головуванням генпрокурора України Віталія Яреми, прийняли узгоджене рішення про продовження роботи слідчої групи і визначили перспективи спільного розслідування зазначеної авіакатастрофи. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

«За результатами засідання прийнято узгоджене рішення про продовження роботи слідчої групи і визначено перспективи спільного розслідування зазначеної авіакатастрофи», - йдеться в повідомленні.

За словами Яреми, завдяки налагодженій роботі спільної слідчої групи на даний момент вже вдалося ідентифікувати тіла 284 постраждалих. Допитані фахівці та експерти в галузях літакобудування, аеронавігаційного обслуговування, фахівці з озброєння і безпосередньо фахівці-практики з зенітно-ракетного комплексу «БУК».також допитані особи, які проживають на територіях поблизу місця катастрофи. Проводяться численні експертизи, дослідження та інші необхідні слідчі дії для з'ясування всіх обставин трагедії.

Як раніше повідомляв ForUm, малайзійський «Боїнг-777», 17 липня потерпілий аварію в небі над Донецькою областю, був технічно справний і розпався в повітрі внаслідок потрапляння в нього великої кількості об'єктів ззовні, як йдеться в тексті попередньої доповіді Ради безпеки Нідерландів.

На його борту перебували 298 осіб, всі вони загинули. 38 загиблих були громадянами Австралії.

У Росії покладають відповідальність за авіакатастрофу на Україну.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

40