Роботи з відновлення фасаду стадіону «Донбас Арена», що постраждав унаслідок вибуху 20 жовтня, планується завершити до травня 2015 року. Про це повідомляє прес-служба ФК «Шахтар» з посиланням на виконувача обов'язків генерального директора «Донбас Арени» Вадима Гунька.

«Перший етап робіт проводиться вже зараз. Роботи з повернення опорних конструкцій фасаду у вихідне положення займуть, за моїми оцінками, близько двох тижнів», - уточнив він.

За словами в.о. гендиректора, проведення робіт залежить від погодних умов та від загальної обстановки в Донецьку.

«Ми не можемо ризикувати людьми і проводити роботи на висоті, якщо це буде небезпечно», - підкреслив він.

Другий етап полягатиме у встановленні мембран або іншого матеріалу, які допоможуть закрити відкриті ділянки фасаду. Цей період теж займе близько двох тижнів.

«Для процесу повного відновлення знадобиться набагато більше часу - це пов'язано з тривалим періодом виготовлення унікальних скляних панелей у тому числі. Так що тут можна говорити приблизно про травень наступного року, якщо, звичайно, ситуація в регіоні не стане перешкодою», - зазначив Гунько, додавши, що це дуже специфічні роботи і вони виконуватимуться компаніями, яких у Донецьку зараз немає і поки що сюди не приїдуть через обстановку в місті.

Також для монтажу скляних панелей необхідна стабільна температура повітря від +10 і вище.

«На жаль, ці роботи можна проводити тільки у другій половині квітня або в травні, у найкращому разі», - сказав в.о. гендиректора «Донбас Арени».

Як раніше повідомляв ForUm, 20 жовтня в Донецьку о 12:10 прогримів потужний вибух. Основний удар припав на західну частину стадіону, що виходить на вулицю Челюскінців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

39