США готові співпрацювати з новообраною Верховною Радою для здійснення реформ. Про це йдеться в заяві державного секретаря США Джона Керрі з приводу виборів в Україні, розміщеній на сайті посольства США в Україні.

«Я приєднуюся до президента Обами у привітанні України з успішними парламентськими виборами. Народ України висловився і знову обрав шлях до демократії, реформ та європейської інтеграції. Ми аплодуємо прихильності України інклюзивному та прозорому політичному процесу, який зміцнює національну єдність. Ця прихильність украй необхідна для вирішення конфлікту на сході України та інших викликів, що стоять перед країною», - зазначив Керрі.

За його словами, зусилля уряду України сприяти широкому залученню виборців заслуговують високої оцінки - особливо у Криму, Донецькій та Луганській областях.

«Наполеглива робота заради надання альтернативних можливостей голосування, в тому числі внутрішньо переміщеним особам, є особливо цінним кроком для протидії заходам російської влади, що окупує Крим і підтримує членів НЗФ на Східній Україні, які спрямовані на недопущення реалізації виборцями своїх демократичних прав», - підкреслив Керрі.

Держсекретар заявив, що США згодні з оцінкою, представленою в Києві від імені ОБСЄ й підтриманою іншими міжнародними спостерігачами, що ці вибори відповідали міжнародним зобов'язанням України.

«Прийняття урядом нових санкцій і покарань допомогло запобігти спробі зриву виборчого процесу актами насильства і підтасувань. Голосування 26 жовтня в цілому характеризувалося відсутністю фактів насильства, дотриманням встановлених процедур та більш низьким рівнем виборчих порушень, ніж у попередні роки», - зазначив Керрі.

«Сполучені Штати готові працювати з Президентом України, новим урядом та Верховною Радою, щоб продовжити реформи і розвивати підзвітну судову систему з метою боротьби з корупцією, пошуку мирного вирішення конфлікту на сході і протидії окупації Криму», - сказав Керрі.

Нагадаємо, за даними опрацювання 90,81% електронних протоколів, «Народний фронт» отримує 22,18% голосів, «Блок Петра Порошенка» - 21,78%, Об'єднання «Самопоміч» - 10,97%, «Опозиційний блок» - 9,32%, Радикальна партія Олега Ляшка - 7,46%, «Батьківщина» - 5,70%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24