Президент України Петро Порошенко вважає, що псевдовибори, проведення яких призначено так званими Донецькою та Луганською народними республіками на початок листопада, не тільки не мають нічого спільного з Мінським протоколом від 5 вересня, але грубо суперечать його букві і духу. Про це він заявив у ході зустрічі з сенатором, співголовою комітету з питань озброєння сенату США Джеймсом Інхофом, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

За словами Порошенка, ці вибори ставлять під загрозу весь мирний процес. Президент зазначив, що місцеві вибори в окремих районах Донбасу можуть пройти тільки за українським законодавством.

Порошенко також подякував сенаторові Інхофу за його особисту підтримку України, особливо за співавторство в Акті конгресу США про невизнання анексії Криму та законопроекті «Про запобігання подальшій російській агресії проти України та інших суверенних держав в Європі та Євразії». Президент висловив сподівання, що конгрес США ухвалить ці важливі законодавчі акти.

Сторони також обговорили реформування оборонного сектору України та питання енергетичної безпеки.

Також обговорювалися питання проведення позачергових виборів до Верховної Ради України. Зокрема, Президент повідомив, що напередодні зустрічався зі спостерігачами від місії ОБСЄ та Європейського парламенту, які відзначили, що вибори в Україні пройшли чесно і згідно з міжнародними стандартами. «Це дуже важливо. Це реформи і можливості, які ви до цього ніколи не мали», - зазначив сенатор Інхоф.

Порошенко переконаний, що нова більшість у Верховній Раді буде проєвропейською і законодавчо забезпечить проведення реформ.

Як раніше повідомляв ForUm, ДНР і ЛНР призначили вибори в парламент на 2 листопада.

Європейський Союз не має наміру визнавати результати намічених на початок листопада виборів у так званих Донецькій та Луганській народних республіках.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що РФ визнає результати виборів у так званих Донецькій та Луганській народних республіках.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом