Директора департаменту економічного розвитку Полтавської ОДА Олену Адамович буде звільнено з посади згідно із Законом «Про очищення влади». Про це заявив голова Полтавської ОДА Віктор Бугайчук, повідомляє прес-служба обласної адміністрації.

Бугайчук зазначив, що закон передбачає для певної категорії чиновників заборону займати певні посади в органах державної влади та місцевого самоврядування протягом 10 років.

«Кадрова служба ОДА та юридичний відділ проаналізували персональний склад держслужбовців і виявили, що Олена Адамович підпадає під дію пункту 9 статті 3 цього Закону. Норма передбачає заборону (на роботу. - Ред.) для службовців, які в період з 21 листопада 2013 р. по 22 лютого 2014 р. перебували на посадах губернаторів або їхніх заступників. Олена Адамович у цей період працювала на посаді заступника», - сказав Бугайчук.

Він також зазначив, що інші держслужбовці, які підпадають під першу хвилю люстрації, звільнилися зі своїх посад відразу після «революції гідності» за власною ініціативою.

«Це й колишній голова ОДА Олександр Удовиченко, і його заступники, а також голови РДА та їхні заступники», - сказав губернатор.

Як раніше повідомляв ForUm, 16 вересня Верховна Рада України підтримала Закон України «Про очищення влади».

9 жовтня закон підписав Президент України Петро Порошенко, а 15 жовтня закон був опублікований в офіційному виданні Верховної Ради - газеті «Голос України».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом