Нинішні політики не усвідомлюють масштаби фінансового краху в країні. Таку думку, як передає кореспондент Forum'у, у ході круглого столу на тему «Що буде з економікою України після виборів?» висловив екс-міністр економіки Віктор Суслов.

«Основною проблемою є те, що наші політики і новообрані депутати навряд чи в повному обсязі усвідомлюють тягар того, що відбувається, і масштаб тих завдань, які потрібно вирішувати в Україні. Принаймні, до цього часу ефективних і рішучих заходів для запобігання цьому фінансовому краху ми не бачили», - заявив він.

«Дефіцит зведеного платіжного балансу досяг величини близько 5 мільярдів доларів. Дефіцит рахунку поточних операцій - 3,3 мільярда, дефіцит рахунку операцій з капіталом та фінансових операцій - 1,6 мільярда. Йде відтік інвестицій з країни, йде збільшення відтоку валюти в готівковій формі», - уточнив Суслов.

На думку експерта, ситуація в країні зараз переддефолтна, що вимагає прийняття швидких та ефективних заходів, у тому числі й політичного характеру.

«Треба визначатися з нашими відносинами і з СНД, і з Росією, з участю в зоні вільної торгівлі з Євросоюзом, і з питаннями підвищення конкурентоспроможності наших товарів на цих ринках», - підсумував Суслов.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

26