Міністерство закордонних справ України спрямувало ноту протесту російському зовнішньополітичному відомству у зв'язку з продовженням утримання під вартою українки Надії Савченко до 13 лютого 2015 року.

Про це в ході брифінгу заявив директор Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

«МЗС спрямовує ноту протесту в російське відомство у зв'язку з продовженням строку тримання під вартою Савченко, а також у зв'язку з регулярним порушенням прав нашої громадянки», - заявив він.

При цьому спікер українського МЗС підкреслив, що на судовому засіданні у справі Савченко не було представників українського посольства, ні самої Савченко, що є грубим порушенням законодавства.

Нагадаємо, слідство продовжило до 13 лютого 2015 року термін розслідування кримінальної справи щодо української льотчиці Надії Савченко, обвинуваченої у РФ в пособництві у вбивстві російських журналістів.

Як раніше повідомляв ForUm, Басманний суд Москви переніс на 11 листопада засідання за скаргою захисту української льотчиці Надії Савченко на призначення їй психіатричної експертизи.

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом