Позачергові парламентські вибори-2014 стали особливими в історії України, адже це перші парламентські вибори, які проходять в умовах війни, тому результати виявилися непрогнозованими. Таку думку, як передає кореспондент ForUm'у, у ході прес-конференції висловив голова правління Комітету виборців України Олексій Кошель.

«Серед факторів, які вплинули на результати виборчої кампанії, хочу відзначити і те, що була безпрецедентна кількість реклами у ЗМІ. Це призвело до перенасичення і в результаті несприйняття виборцями кандидатів і політичних сил. Тому результативність реклами виявилася дуже слабкою. Наприклад, три округи в Закарпатській області повністю відмовилися від агітаційної програми і зробили акцент на тому, що краще гроші, які призначалися для рекламних цілей, віддати для армії», - зазначив він.

За словами Кошеля, дві політичні сили - Блок Петра Порошенка та Радикальна партія Олега Ляшка - за останній місяць агітації істотно знизили свої рейтинги.

Він підкреслив, що ключовими причинами цього стало те, що вони не провели роботу з мобілізації своїх виборців, закликаючи голосувати за партію, не закликали прийти на виборчі дільниці.

Олена Бабич, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

117