Президент США Барак Обама привітав український народ з проведенням успішних парламентських виборів.

В заяві Обами йдеться: «Від імені американського народу я вітаю народ України з проведенням успішних парламентських виборів 26 жовтня. Незважаючи на складну ситуацію у сфері безпеки в окремих регіонах, мільйони українців по всій країні вийшли, щоб віддати свої голоси у впорядкованій і мирній обстановці. Я висловлюю подяку уряду України за проведення кампанії і за день виборів, які міжнародні організації моніторингу оцінили як такі, що значною мірою відповідають міжнародним стандартам».

«Я закликаю Росію гарантувати, щоб її уповноважені у східній Україні дозволили виборцям у частинах Донецької та Луганської областей обрати своїх представників на законних місцевих виборах 7 грудня, згідно з угодою, що представники Росії, ЛНР і ДНР підписали в Мінську 5 вересня.

Сполучені Штати не визнають ніяких виборів, які відбудуться на Донбасі, що не відповідають законодавству України і не відбулися за погодженням і під керівництвом українського уряду», - заявив він.

Обама вважає, що парламентські вибори 26 жовтня «є ще одним важливим етапом демократичного розвитку України», передає «УНІАН».

«Ми з нетерпінням чекаємо нового скликання парламенту і швидкого формування сильного інклюзивного уряду. Сполучені Штати готові підтримати вибір українського народу і новий уряд України, оскільки це реалізує реформи, необхідні для подальшого демократичного розвитку, зміцнення верховенства права та буде сприяти економічній стабільності і зростанню в Україні», - зазначив американський президент.

Крім того, він запевнив, що США підтримують суверенітет і територіальну цілісність України, оскільки вони «працюють на мирне врегулювання конфлікту на сході і повернення Криму».

Як повідомляв ForUm, 26 жовтня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори.

Явка виборців у всіх 198 округах склала 52,42%.

Голова делегації Європейського парламенту зі спостереження за парламентськими виборами в Україні Андрій Пленкович привітав Президента Петра Порошенка з успішним і демократичним проведенням виборів відповідно до європейських стандартів.

Керівництво Європейського союзу в особі президента Європейської Ради Германа Ван Ромпея і президента Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу також вітають проведення парламентських виборів в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

18