За фактом дорожньо-транспортної пригоди на автотрасі Київ - Харків, поблизу села Черняхівка Київської області, в якій загинули троє членів ДВК, відкрито кримінальне провадження. Про це повідомляє прес-служба обласної міліції.

Згідно з повідомленням профільного відомства, водій автомобіля Renault Trafic, що перевозив виборчу документацію, не впорався з керуванням, внаслідок чого автомобіль виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з фурою DAF і «ВАЗ 2107». В результаті ДТП три людини загинули на місці і п'ятеро отримали тілесні ушкодження різного ступеня.

На місці аварії лейтенант міліції, який супроводжував валізу документації, незважаючи на отримані тілесні ушкодження, продовжував виконувати обов'язки з охорони бюлетенів. Оголивши табельну вогнепальну зброю, до приїзду правоохоронців він не допустив до цінного вантажу сторонніх.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч.3 ст.286 Кримінального Кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років. Досудове розслідування триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом