На думку лідера Громадського руху «Український вибір» Віктора Медведчука, незабаром українці стануть свідками найбільш протиприродних варіантів коаліції, але оновлений склад Верховної Ради нічого не зробить для того, щоб покращити життя пересічних громадян і кардинально реформувати країну.

«Низька явка виборців (трохи вище 50%) - свідчення того, що народ переконаний: вибори за змішаною системою не забезпечать «перезавантаження» влади і нічого не змінять в країні. Закон про вибори 2011 року - це рудимент, пережиток минулого. За змішаною системою обирали депутатів у 2012 році. Результат, як говориться, у наявності», - написав громадський діяч у своєму блозі на сайті «Українського вибору».

Крім того, вибори проводилися таким чином, що третина країни практично не отримала представництва в парламенті: інтереси російськомовного населення там буде захищати один «Опозиційний блок», - підкреслив Медведчук.

На його думку, низький рівень підтримки радикальних політичних сил - «Свободи», «Батьківщини», «Громадянської позіції», «Правого сектора» - свідчить про те, що народ втомився від «риторики війни» і хоче миру і стабільності.

«У парламент пройшли сили, відповідальні за економічну кризу і антисоціальну політику в Україні. Можна не сумніватися, що дубль два «уряду камікадзе» продовжить бездумно набирати кредити, знецінювати гривню, підвищувати ціни і тарифи. Правда, тепер чиновники будуть це робити без огляду на народ (мовляв, виборці висловили нам довіру, отже, режим жорсткої економії можна зводити в ранг державної політики)», - вважає лідер «Українського вибору». Як відомо, і президентські, і парламентські вибори проходили під гаслами децентралізації влади і розширення прав регіонів.

«Несподіваний успіх партії «Самопоміч» пояснюється потребою ідей децентралізації та розширення прав органів місцевого самоврядування - того, про що «Український вибір» заявляє з моменту свого створення. А слогани «Країною керуєш ТИ!» і «Візьми і зроби» - це два рівноправних відображення ідеї громадянина як джерела влади, рушійної сили змін у державі», - вважає лідер «Українського вибору». Він упевнений, що найближчим часом політичні сили, що пройшли до парламенту, проявлять чудеса «комунікації», пристосовництва і політичної мімікрії. «Так що незабаром ми знову станемо свідками найбільш протиприродних варіантів коаліції. В результаті отримаємо оновлений склад Верховної Ради. Чи варто говорити, що вони нічого не зроблять для того, щоб покращити життя пересічних громадян і кардинально реформувати країну?» - підсумував Медведчук.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31