Дострокові вибори у Верховну Раду, що відбулися 26 жовтня, стали важливим кроком у зміцненні демократичного виборчого процесу у відповідності з міжнародними зобов'язаннями країни, сказано в поширеній 27 жовтня попередній доповіді місії європейських спостерігачів.

«Позачергові парламентські вибори стали важливим кроком на шляху зміцнення демократичних виборчих процесів у відповідності з міжнародними зобов'язаннями і охарактеризувалися багатьма позитивними аспектами, включаючи неупереджену та ефективну діяльність ЦВК; змагальністю, яка надала виборцям право реального вибору, загальною повагою фундаментальних свобод», - сказано в доповіді.

При цьому міжнародні спостерігачі наголосили, що «новий парламент повинен забезпечити прийняття ключових реформ».

«Майже 30 місць, які залишаться порожніми в новому парламенті, є суворим нагадуванням про те, що незаконні збройні групи завадили виборцям у ряді частин країни проголосувати», - заявила у свою чергу глава місії спостерігачів Парламентської асамблеї ОБСЄ Доріс Барнетт.

Водночас вона підкреслила, що «ці незаконні дії не поставили під сумнів законність виборів в цілому», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ми очікуємо, що ці місця будуть заповнені якомога швидше з тим, щоб представники цих регіонів могли приєднатися до їх колег у відкритому діалозі на благо всіх українців», - наводяться в доповіді слова Барнетт.

Як раніше повідомляв ForUm, 26 жовтня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори. Явка виборців у всіх 198 округах склала 52,42%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

16