У Сумській області за фактами порушень під час виборчої кампанії та в день голосування на виборах народних депутатів правоохоронці порушили 12 кримінальних проваджень. Про це на брифінгу повідомив сьогодні, 27 жовтня, начальник УМВС України в Сумській області Анатолій Ричкаль.

«Під час виборчої кампанії накопичилося 104 матеріали за фактами порушень виборчого законодавства. Тільки за останню добу ми зареєстрували 23 таких повідомлень, з яких у Сумах - вісім, у Конотопі - сім, Ромнах - три, Глухові - два, Охтирці та Краснопіллі - по одному. Так, з Ромен надійшла інформація про підкуп виборців. Багато сумчан зверталися з приводу того, що їм надходили смс-повідомлення із закликом голосувати за партію «Опозиційний блок», про незаконну агітацію. У Конотопі директор телерадіокомпанії заявила, що у них сталося несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерного сервера і т.п. В цілому ми вже порушили 12 кримінальних проваджень», - розповів Ричкаль, повідомляє «УНІАН».

За його словами, всі повідомлення внесено до журналу єдиного обліку, а за 65 матеріалами зараз проводиться ретельна перевірка.

«Щоб оперативно реагувати на всі правопорушення, пов'язані з виборчим процесом, органами внутрішніх справ проводився постійний моніторинг ситуації як у Сумах, так і у цілому в регіоні. У максимально короткий термін співробітники слідчо-оперативних груп прибували на місця подій, щоб вирішити конфліктні ситуації виключно у правовому полі. Підрозділи міліції реагували на всі порушення, включаючи інформацію, яка надходила від представників громадських організацій або розміщувалася в мережі Інтернет», - зазначив начальник УМВС.

При цьому Ричкаль підкреслив, що день виборів у регіоні пройшов без порушень громадського порядку.

«Сумчани вкотре продемонстрували високу правову культуру під час волевиявлення», - заявив начальник обласної міліції.

Як повідомляв ForUm, 26 жовтня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори.

Явка виборців у всіх 198 округах становила 52,42%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом