У Дніпропетровській області під час організації та проведення позачергових виборів народних депутатів 26 жовтня було зареєстровано понад сто заяв про порушення виборчого процесу, повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

«Під час організації та проведення позачергових виборів народних депутатів України в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості про скоєння 17 кримінальних злочинів.

Так, у день виборів, 26 жовтня, до Індустріального РВ Дніпропетровського ГУ МВС України в Дніпропетровській області надійшло повідомлення від членів виборчої комісії окружного виборчого округу №24 про те, що о 19:40 в приміщення середньої загальноосвітньої школи № 135 в Дніпропетровську увірвалися п'ятеро осіб у масках пошкодили урни для бюлетенів, залили їх фарбою і зникли. За фактом псування виборчих документів, що призвело до неможливості встановлення підсумків голосування, внесено відомості до ЄРДР за попередньою кваліфікацією ч.4 ст. 158 Кримінального кодексу України (Фальсифікація виборчих документів)», - сказано в повідомленні.

Як раніше повідомляв ForUm, 26 жовтня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори. Явка виборців у всіх 198 округах становила 52,42%.

За даними опрацювання 35,17% електронних протоколів, лідирує «Народний фронт» - 21,60%, далі йдуть «Блок Петра Порошенка» - 21,51%, «Самопоміч» - 10,90%, «Опозиційний блок» - 9,77%, Радикальна партія Ляшка - 7,47%, ВО «Батьківщина» - 5,77%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом