Литва вітає народ України з проведенням чесних виборів до парламенту. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Литви, оприлюдненій на сайті відомства.

Зазначається, що Литва вітає народ України, який вільно та демократично висловив свою волю на дострокових виборах до Верховної Ради й обрав європейське майбутнє.

«Ми поважаємо цей вибір українського народу і віримо, що Україна впевнено піде шляхом європейського оновлення, створюючи сильну, єдину державу, що розвивається. Литва готова і надалі підтримувати Україну на цьому шляху, надаючи необхідну допомогу і ділячись своїм досвідом», - йдеться в заяві.

У МЗС наголошують, що вибори проходили в складних умовах, за окупації української Автономної Республіки Крим та дій у частині Східної України сепаратистів, які безпосередньо підтримуються закордонною державою і перешкоджали вільному волевиявленню людей, повідомляє «УНІАН».

«Незважаючи на це, уряд України зміг організувати демократичні, сумлінні і чесні вибори, які відповідають міжнародним стандартам», - сказано в документі.

«Ми висловлюємо жаль, що в результаті агресії, що здійснювалася з-за кордону, вибори не могли пройти у Криму і в частині Донецької та Луганської областей. Ми ще раз підкреслюємо, що вибори в Донецькій та Луганській областях повинні здійснюватися відповідно до законодавства України і Мінської угоди. Литва не визнає так звані «вибори», які заплановані в цих регіонах на 2 листопада і не відповідають названій угоді», - підкреслюється в заяві литовського МЗС.

Як повідомляв ForUm, 26 жовтня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори.

Явка виборців у всіх 198 округах становила 52,42%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом