Українську льотчицю Надію Савченко не доставили до Басманного суду Москви, де сьогодні розглядається клопотання слідства про продовження строку її арешту.

Зазначимо, Савченко була затримана бойовиками на Донбасі, а потім її переправили до Росії. Там її звинуватили в причетності до загибелі російських журналістів під Луганськом. З середини липня вона була під арештом у воронезькому СІЗО. Потім Савченко перевели з Воронежа до Москви для проведення психіатричної експертизи.

Савченко за рішенням суду заарештовано до 30 жовтня.

13 жовтня адвокат льотчиці Марк Фейгін заявив, що його підзахисна має бути присутня на засіданні суду, який розглядатиме клопотання слідства про продовження строку її арешту.

«Як сторона захисту, ми переконані, що вона має безпосередньо брати участь у розгляді цього важливого питання, оскільки 30 жовтня закінчується строк утримання її під вартою», - сказав він, повідомляє «УНІАН».

За словами Фейгіна, якщо Савченко не доставлять у суд 27 жовтня, то це дасть адвокатам нові підстави для звернення в Європейський суд з прав людини.

Нагадаємо, українському офіцерові Надії Савченко, яку Росія звинувачує у вбивстві російських журналістів, призначили нову психіатричну експертизу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

15