Делегація міжнародних спостерігачів на виборах до Верховної Ради від Парламентської асамблеї Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС) позитивно оцінює хід парламентських виборів та день голосування 26 жовтня.

«Відбулися ті вибори, які дуже потрібні Україні... відбулися вони дуже добре», - повідомив віце-президент ПАЧЕС, глава делегації Давид Саганілідзе на прес-конференції в понеділок у Києві.

Він також позитивно оцінив відсутність застосування адміністративного ресурсу на виборах, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Коментуючи явку виборців, Саганілідзе зазначив, що вона була нижчою порівняно з попередніми виборами - президентськими виборами у травні цього року. «Незважаючи на більш низьку активність порівняно з попередніми виборами... те, що явка 52% - це немало», - сказав він, додавши, що, звісно, були певні порушення і проблеми.

Як повідомляв ForUm, 26 жовтня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори.

Явка виборців у всіх 198 округах становить 52,42%.

За даними опрацювання 30,06% електронних протоколів, на першому місці перебуває «Народний фронт» - 21,71%, далі йдуть «Блок Петра Порошенка» - 21,59%, «Самопоміч» - 10,81%, «Опозиційний блок» - 9,60%, «Радикальна партія Ляшка» - 7,52%, ВО «Батьківщина» - 5,81%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом