Український газовий оператор компанія «Укртрансгаз» відзначає зростання щодобового реверсу газу через Польщу. Про це повідомив керівник прес-служби ПАТ «Укртрансгаз» Максим Белявський.

«За оперативними даними станом на 25 жовтня, особливостями руху газу Україною є збільшення щодобового імпорту блакитного палива з Польщі: від 2,5 до 3,0 млн куб. м», - зазначив Белявський, повідомляє «РБК-Україна».

При цьому, за його словами, через Словаччину надходження газу є стабільним - 26,6 млн куб. м щодоби, що на 300 тис. куб. м більше від плану.

Нагадаємо, Україна імпортувала за період з 1 по 22 жовтня включно близько 628,7 млн куб. м газу. Так, за 22 жовтня словацьким напрямком в Україну надійшло 26,4, що на 100 тис. більше від плану. З боку Польщі - 2,5 млн куб. м.

Нагадаємо, Держдума РФ на засіданні у вівторок, 21 жовтня, прийняла в третьому, остаточному, читанні законопроект, який дасть можливість «Газпрому» проводити взаємозалік з «Нафтогазом України». Відповідні зміни будуть внесені до закону про валютне регулювання і валютний контроль.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом