До кінця поточного року уряд зменшить видатки на програми у галузі безпеки країни.

Таку думку, як передає кореспондент Forum'у, під час прес-конференції висловив економічний та фінансовий експерт Андрій Блінов.

«До кінця року будуть спроби уряду зменшити витрати. В останні два місяці, зі зрозумілих передвиборних причин, зупинився цей процес. Очевидно, буде переглянуто низку програм, які носили передвиборний характер», - сказав він.

Зокрема, за його словами, будуть переглянуті програми в галузі безпеки. «У нас соціальні моменти на цих виборах були не дуже активні, оскільки заморожені соціальні стандарти. Але тим не менш низка проектів, насамперед у галузі безпеки, досить щедро фінансувалися урядом. Однак вони не дуже прозорі. Не виключено, що це була передвиборна риторика, і зараз вона буде переглядатися», - пояснив експерт.

У той же час Блінов додав, що подальші заяви влади відображатимуть реальну економічну ситуацію в країні. «Ми проходимо пік виборчого циклу, а значить, починаючи з листопада, виконавча влада у своїх заявах і діях буде набагато ближче наближена до реалій. Тобто зараз буде менше казок і розмов про південноафриканське вугілля, про літаки з доларами. Буде, напевно, знову визнаватися ситуація, що дуже мало, що все дуже складно, що потрібно починати новий етап «затягування пасків», - вважає він.

При цьому експерт зазначив, що характер заяв буде, насамперед, залежати від того, якою буде сформована коаліція.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні, 26 жовтня, в Україні проходять позачергові парламентські вибори.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

14