Європейська служба банківського нагляду оголосила про те, що 24 великі банки Європейського Союзу не пройшли стрес-тести.

Зазначається, що в цьому списку дев'ять італійських банків, три грецьких і три кіпрських. За результатами перевірки в найгіршому становищі опинився італійський банк Monte dei Paschi, чий дефіцит капіталу оцінюється в 2,1 млрд євро (2,6 млрд доларів).

Всього були проведені стрес-тести 123 банків у країнах-членах ЄС з метою виявити їх здатність витримати ще одну фінансову кризу. Тестування проводилося на підставі даних про фінансовий стан банків на кінець 2013 р. і виявило сукупний дефіцит капіталу на суму в 25 млрд дол.

У банків тепер є дев'ять місяців, щоб зміцнити свої фінанси. В іншому разі вони ризикують бути закритими.

Десять банків із кризового списку вже вжили заходів для підтримки фінансового балансу. Решта 14 банків знаходяться в єврозоні.

У той же час Європейський центральний банк провів паралельне дослідження 130 банків єврозони. За його результатами 25 банків не пройшли стрес-тести, при цьому 12 із них уже вжили заходів для виправлення ситуації, повідомляє «Російська служба ВВС».

Паралельне дослідження Європейського центробанку також виявило більше 20 банків із дефіцитом капіталу. Перевірка торкнулася і чотирьох британських банків: Royal Bank of Scotland, HSBC, Lloyds Banking Group і Barclays. Жоден із них не пройшов стрес-тести, хоча показники банку Lloyds були близькі до критичних.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

13
Теги