Для отримання щомісячної грошової адресної допомоги на облік стало понад 70 тис. переселенців, заявила міністр соціальної політики Людмила Денісова, повідомили Forum'у в прес-службі Кабінету Міністрів.

«На сьогодні за 5 діб для отримання державної грошової допомоги на облік поставлено понад 70 тис. переселенців - а це 40 тис. сімей. Практично 52% із тих осіб, які зараз мешкають за межами місця свого постійного проживання», - повідомила Денисова.

Вона нагадала, що згідно з рішенням Кабінету Міністрів з 1 жовтня державна грошова допомога становить для непрацездатних осіб 884 грн щомісяця протягом півроку, і для працездатних осіб - 442 грн. За призначенням такої допомоги вже звернулося понад 35 тис. сімей.

«Ті сім'ї, які вже відкрили рахунки - а це 19 тис. сімей уже отримують таку допомогу від держави, від українського уряду», - додала Денісова.

Вона також нагадала, що в спеціальних тимчасових штабах, які створені для того, щоб надати послуги з розміщення, зареєструвалося 430 тис. тимчасово переміщених осіб: «Але 135 тис. людей вже повернулися на постійне місце проживання, оскільки контроль над цими територіями українська влада повернула».

Як раніше повідомляв ForUm, згідно з даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, загальна кількість внутрішніх біженців станом на 18 жовтня становить близько 417 тис. осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом