Закінчилося голосування на виборах до Верховної Ради України на 7 виборчих дільницях єдиного закордонного округу, повідомив заступник міністра закордонних справ України Андрій Олефіров.

За його словами, голосування завершилося в Австралії, Кореї, КНР, включаючи окрему дільницю в консульстві у Шанхаї, а також в Японії, Малайзії та Сінгапурі. Жодних порушень під час голосування на цих дільницях не зафіксовано.

Найближчим часом, зазначив Олефір, відкриються виборчі дільниці в Південній Америці та США. «72 країни, 112 виборчих дільниць за кордоном. Голосування вже завершилося на 7 дільницях, створених при посольствах в Австралії, Республіці Корея, Японії, КНР, при консульстві в Шанхаї, при посольствах у Малайзії та Сінгапурі. Там йде підрахунок голосів, заповнюються протоколи про результати виборів, - сказав Олефіров. - На 14:00 починають роботу 5 дільниць при посольстві Канади, генконсульстві України в Коломбо, при посольстві на Кубі, в США - у Вашингтоні та генконсульстві в Нью-Йорку. Потім почнуть роботу ще 4 дільниці - при посольствах у Перу, Мексиці, а також у генконсульствах в Чикаго і Сан-Франциско».

Як зазначив Олефір, голосування на американських дільницях завершиться завтра, 27 жовтня, приблизно о 5 ранку за київським часом, повідомляє «УНІАН».

Всього, за даними МЗС, проголосувати за кордоном мають право близько 500 тис. громадян України. Найбільша дільниця - близько 50 тис. виборців - працює в Молдові. Найменша дільниця - при військовій частині в Косово, де зареєстровані 43 виборці.

«Ми очікуємо, що явка виборців буде більшою, ніж на минулих парламентських виборах у 2012 році, але вона буде традиційно меншою, ніж на виборах президента», - зазначив Олефір. Він додав, що явка в закордонному окрузі на виборах президента в травні цього року становила близько 10%. «Ми очікуємо від 5 до 10%», - резюмував заступник міністра.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні, 26 жовтня, в Україні проходять позачергові парламентські вибори.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом