Співробітники міліції проводять всі необхідні слідчо-оперативні заходи для встановлення особи зловмисника, який вчинив неправдиве повідомлення про замінування виборчої дільниці у Рівному.

За даними відділу по зв'язках з громадськістю облуправління МВС, о 08:30 на мобільний телефон міліціонера, який здійснював охорону громадського порядку на одній з виборчих дільниць, надійшло смс-повідомлення «Поруч вибухівка».

Через кілька хвилин надійшло друге повідомлення. У ньому міліціонеру радили звернути увагу на жінку з сірим пакетом.

Міліціонер повідомив про це голові дільничної комісії, керівництва і в оперативний штаб міськвідділу міліції.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група Рівненського міського відділу міліції, експерти-вибухотехніки, кінологи, медичні працівники, рятувальники і співробітники ДержНС..



«З дозволу голови дільничної виборчої комісії у присутності спостерігачів правоохоронці та вибухотехніки провели детальний огляд приміщення та прилеглої території, при цьому не виявивши ніяких вибухових речовин та підозрілих предметів. Повідомлення про замінування виявилося хибним», - повідомили в УМВС.



Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 259 Кримінального кодексу України (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від двох до шести років.



Дільниця відновила свою роботу.

Як повідомляв ForUm, сьогодні, 26 жовтня, в Україні проходять позачергові парламентські вибори.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом