Забезпечувати громадський правопорядок під час проведення позачергових виборів до Верховної Ради України в Донецькій області будуть понад дві тисячі правоохоронців, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю облуправління МВС.

«Чергування міліції під час процесу голосування буде здійснюватися цілодобово позмінно. На підтримку місцевих органів внутрішніх справ до охорони громадського правопорядку під час народного волевиявлення залучено понад 200 бійців спецбатальонов і понад 70 військовослужбовців Збройних сил України», - наголошується в повідомленні.

Співробітники всіх підрозділів міліції пройшли відповідні інструктажі і заступили на службу.

В УМВС нагадали, що перешкоджання здійсненню виборчого права, перешкоджання роботі виборчої комісії чи діяльності офіційного спостерігача підпадає під ч.1 ст. 157 Кримінального кодексу України і карається обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.

За даними міліції, на сьогоднішній день на території Донецької області зареєстровано чотири факти, за якими проводяться необхідні слідчо-оперативні заходи.

Так, наприклад, 24 жовтня правоохоронці Волноваського райвідділу та працівники батальйону патрульної служби «Київ-2» в м. Волноваха затримали зловмисника, який вчинив спробу тиску на главу місцевої виборчої комісії. Попередня правова кваліфікація - ч.1 ст. 157 КК України.

На території області зареєстровано 1082 виборчих дільниці.

Як повідомляв ForUm, позачергові парламентські вибори не будуть проводитися у дев'яти з 21 округу в Донецькій області і в шести з 11 округів Луганської області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом