Міністерство закордонних справ Польщі уперше в сучасній історії країни анулювало акредитацію для іноземного журналіста - кореспондента агентства «Россия сегодня» Леоніда Свиридова, який там працював понад десять років.

Про це «УНІАН» заявив прес-секретар МЗС Польщі Марчін Войчеховський, який у той же час відмовився повідомити про причини такого рішення, і чи має це зв'язок зі шпигунським скандалом, що спалахнув раніше в жовтні.

«Ми не коментуємо це», - зазначив він.

Раніше на цьому тижні польські медіа писали про те, що польське МЗС може вислати з країни кількох російських дипломатів через шпигунський скандал, у рамках якого вже затримали працівника польського Міністерства оборони та ще одного чоловіка.

Gazeta Wyborcza писала, що глава уряду Копач, щоб не загострювати конфлікт з Росією вирішила видаляти шпигунів з країни без зайвого розголосу.

Польське TVN24 повідомило, що Свиридова, який вперше отримав акредитацію МЗС Польщі у 1998 році і працював на постійній основі з 2003 року, позбавили її внаслідок заявки агентства внутрішньої безпеки ABW.

Сам Свиридов заявив в ефірі телеканалу, що співробітники польського МЗС не пояснили причину анулювання акредитації й запевнив, що йому нічого приховувати.

«Що стосується шпигунського скандалу, то треба питати спецслужби, якщо щось мають. Я знаю, що я чистий», - сказав він.

Журналіст додав, що ця ситуація стала для нього повною несподіванкою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом