Спеціальна спостережна місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі заявляє, що представники України, Росії та члени НЗФ проводять спільні зустрічі для обміну інформацією про порушення режиму припинення вогню. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ОБСЄ.

23 жовтня в Дебальцевому Донецької області спеціальна спостережна місія ОБСЄ відвідала місцевий офіс Об'єднаного центру з контролю і координації (ОЦКК).

Зокрема зазначається, що спостерігачі зустрілися з українськими і російськими представниками ОЦКК. «В офісі спостерігачі ОБСЄ також помітили присутність представників Донецької народної республіки та Луганської народної республіки», - зазначається в повідомленні.

При цьому місія ОБСЄ зафіксувала, що присутні в офісі представники ОЦКК отримали повідомлення з місць про порушення режиму припинення вогню, повідомляє «УНІАН».

«Представники ОЦКК відкрито обмінялися отриманими повідомленнями один з одним і співпрацювали як команда для того, щоб визначити місця можливих порушень», - наголошується в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що всі представники ОЦКК зробили запит для проведення офіційної зустрічі разом зі спеціальною наглядовою місією для визначення шляхів зниження рівня напруженості навколо Донецького аеропорту.

Як раніше повідомляв ForUm, 5 вересня в Мінську на переговорах Контактної групи між представниками України, Росії, самопроголошених ДНР та ЛНР за участю ОБСЄ підписано протокол про припинення вогню на Донбасі з 18:00 п'ятниці, 5 вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом