Києву необхідно підтримувати контакти з самопроголошеними ДНР та ЛНР з метою пошуку шляхів національної згоди і проведення конституційної реформи. Про це міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив в інтерв'ю норвезькій газеті «Верденс ганг», повідомляє сайт МЗС РФ.

«Зараз необхідно підтримати зав'язані контакти між представниками Києва, ЛНР і ДНР, а потім - вийти на всеосяжний політичний діалог з метою пошуку шляхів національної згоди і проведення конституційної реформи за участю всіх регіонів та політичних сил України відповідно до зобов'язань Києва за Женевською заявою від 17 квітня 2014 року», - зазначив він.

За його словами, сьогодні головне - подолання «гострої кризи в Україні».

«Для цього існують реальні передумови. Мінські домовленості від 5 і 19 вересня та процес із забезпечення стійкого припинення вогню, розведення сторін, відведення важких озброєнь та забезпечення моніторингу обстановки по лінії ОБСЄ, що триває на їх основі, відіграють важливу роль для створення умов довгострокового мирного врегулювання внутрішньоукраїнської кризи», - вважає Лавров.

Як раніше повідомляв ForUm, 5 вересня в Мінську на переговорах Контактної групи між представниками України, Росії, самопроголошених ДНР та ЛНР за участю ОБСЄ підписано протокол про припинення вогню на Донбасі з 18:00 п'ятниці, 5 вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

36