Активісти «Правого сектору» зібралися під будівлею Центральної виборчої комісії з вимогою про зняття з виборчих перегонів колишнього депутата «Партії регіонів», а нині –кандидата-самовисуванця Ярослава Москаленка. 

Напередодні до мережі Інтернет потрапило відео, що було зняте в селищі Клавдієво Київської області (входить до виборчого округу №96). На ньому місцева жінка-підприємець вербує так званих «сотників» для скуповування голосів на парламентських виборах, що мають відбутися цієї неділі. Селяни мали підтримати кандидатуру Москаленка за курсом 300 гривень за голос.

Це – вже другий поспіль передвиборчий скандал за участі цього екс-регіонала. Кілька днів тому журналісти виявили на Київщині людей, що агітували за Москаленка як за кандидата від Блоку Петра Порошенка. Хоча насправді він йде до Ради як самовисуванець.

На думку представників «Правого сектору», ЦВК отримала достатньо доказів багаторазових порушень з боку Москаленка чинного законодавства: «То оце така в нас люстрація? Колишній регіонал скуповує голоси і домовляється з місцевими чиновниками, аби знову повернутися до влади. Є свідчення, є відео, немає лише відповідної реакції» – заявив журналістам керівник «Правого сектору» у Бородянському районі Київщини Іван Бородянка.

За словами мітингарів, вони вимагають негайного розгляду ЦВК «справи Москаленка» і належного покарання для кандидата-порушника.

Нагадаємо, 23 жовтня набув чинності закон України № 1703-VII «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за порушення виборчих прав громадян». Він посилює кримінальну відповідальність за скуповування голосів. При чому не тільки для «покупців», а й для «продавців».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом