Посольство Канади виділило три мільйони канадських доларів для України, ще 5,3 мільйона доларів виділить Глобальний фонд для боротьби з ВІЛ/СНІДом та туберкульозом, заявляють у Міністерстві охорони здоров'я України.

«Ми звернулися до Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), і уряд Канади виділив 3 млн канадських доларів на закупівлю вакцин для України», - заявив в.о. міністра охорони здоров'я Лазоришинець.

Також, за його словами, Глобальний фонд виділить 5,3 млн доларів на лікування пацієнтів з ВІЛ, СНІДом і туберкульозом, а також 1,2 млн дол. - на ліки для дітей, хворих на ВІЛ/СНІД, сказав він.

Крім того, МОЗ спільно з Міністерством фінансів розробляє проект, згідно з яким Світовий банк може надати Україні так звану «термінову позику на суму 50 млн грн», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Також керівник МОЗ зазначив, що Грузія і ВООЗ виділили гуманітарну допомогу на суму 36,8 млн грн, зокрема, це 300 тис. доз правцевого анатоксину для лікування 340 тис. пацієнтів протягом 3 місяців.

Він також зазначив, що ця допомога була розподілена, насамперед у зону АТО, в Донецьку та Луганську області, а також у регіони, що межують з Донбасом, - Харківську, Дніпропетровську, Запорізьку області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

41