Анкара не буде долучатися до західних санкцій проти Росії, заявив посол Туреччини в Москві Уміт Ярдин.

«Санкції - не той метод, який має застосовуватися в міжнародній політиці. Позиція Туреччини - дотримувати тих рішень, які ухвалені Організацією Об'єднаних Націй», - сказав Ярдин на прес-конференції в п'ятницю, 24 жовтня, у Москві, передає «Інтерфакс-Україна».

«Я не бачу російсько-турецькі відносини у паралелі та в контексті санкцій. Нашим відносинам властива своя природа, ми будемо продовжувати відносини в такому ж ключі», - сказав він.

Нагадаємо, канцлер ФРН Ангела Меркель не бачить необхідності у скасуванні санкцій, запроваджених Європейським Союзом проти Росії.

За даними з дипломатичних джерел, учасники саміту в Брюсселі вирішили не скасовувати штрафні заходи проти Росії й одночасно закликали Москву поважати територіальну цілісність України, а також взяти на себе відповідальність за виконання Мінських угод.

Як раніше повідомляв ForUm, 5 вересня в Мінську на переговорах Контактної групи між представниками України, Росії, самопроголошених ДНР та ЛНР за участю ОБСЄ підписано протокол про припинення вогню на Донбасі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31