Ініційований партією «ЗАСТУП» паралельний обіг євро в країні позитивно вплине на курс національної грошової одиниці - гривні. Так вважає лідер партії Віра Ульянченко.

«Головніший позитивний момент такого кроку - послаблення тиску на валютний ринок. Для компаній, що торгують імпортною продукцією, суттєво зменшиться або й зовсім відпадає потреба у придбанні валюти на міжбанківському валютному ринку, оскільки вони зможуть отримувати її від покупців у вигляді виручки. Населення також перестане купувати валюту. Поєднання цих двох чинників зніме нинішню колосальну напругу на валютному ринку, що може призвести до зміцнення курсу гривні. І тоді долар по 8 гривень знову може стати реальністю», - вважає Ульянченко.

Нагадаємо, що раніше партія «ЗАСТУП» заявила про намір ініціювати вільне ходіння євро в Україні паралельно з національною валютою.

«Можливість отримувати виручку у валюті відкриє перед тисячами невеликих сільськогосподарських і переробних підприємств можливість брати дешеві кредити під 5-10% річних. Також в українських компаній, завдяки дозволу приймати виручку в євро, збільшиться обсяг обігових коштів, що дасть можливість інвестувати у свій розвиток, включаючи й модернізацію виробництва. На сьогодні це вкрай важлива обставина, враховуючи те, що банки або зовсім не кредитують вітчизняний бізнес, або надають кредити під явно завищені відсотки в поєднанні з украй жорсткими умовами», - заявила тоді Віра Ульянченко.

За словами лідера «ЗАСТУПу», для простих громадян найприємнішим наслідком такого рішення стане відсутність зростання цін.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

68