Верховна Рада VII скликання - це перший парламент в історії незалежної України, який ухвалював закони, керуючись політичною доцільністю, а не регламентом.

Таку думку, як передає кореспондент Forum'у, під час прес-конференції висловив директор Фонду української політики Кость Бондаренко.

За його словами, Верховна Рада VII скликання працювала з мінімальним коефіцієнтом корисної дії, але при цьому щось встигла зробити.

«Цей парламент, який увійде в історію як той, що ухвалив Кримінально-процесуальний кодекс. Або ж такий дуже важливий Закон «Про прокуратуру». Або ж пакет законів, необхідних для підписання Угоди про асоціацію», - сказав він.

При цьому, на думку експерта, значну частину часу ВР сьомого скликання не працювала. «Цей парламент або мітингував, або блокував трибуну, тобто робота велася мінімальна», - додав він.

Крім того, за словами політолога, це був перший парламент в історії України, який почав відверто нехтувати законами.

«Спочатку з порушенням регламенту було голосування 16 січня. Далі вже пішла ланцюгова реакція. З порушенням Конституції та законодавства був відсторонений Янукович від влади. Пізніше з недотриманням норм Основного закону ухвалювалися деякі документи. Зокрема, закон про люстрацію - в 11 пунктах порушена Конституція. Тобто політична доцільність почала домінувати над законністю», - резюмував він.

Нагадаємо, дострокові вибори до Верховної Ради заплановані на 26 жовтня.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом