Обраний на дострокових виборах 26 жовтня 2014 року парламент може скласти свої повноваження вже через рік.

Таку думку, як передає кореспондент Forum'у, під час прес-конференції висловив директор Фонду української політики Кость Бондаренко.

«У нас буде парламент «базарових», за визначенням критиків ХІХ століття - «парламент розумних непотрібностей», який навряд чи довго існуватиме. Він може проіснувати рік. У нього теоретично є імунітет, визначений Конституцією», - сказав він.

На думку експерта, парламент може скласти свої повноваження достроково, тому що не буде справлятися зі своїми завданнями.

«Можна прогнозувати, що парламент буде займатися не стільки законотворчістю, скільки мітинговими заявами і буде таким собі продовженням Майдану. Багато з тих, хто прийде, вважатимуть, що Майдан продовжується, але є мікрофон, який можна використовувати, щоб розповісти, що в країні усе погано, звести особисті рахунки зі своїми опонентами. При цьому питання вирішуватися не будуть», - зазначив він.

Крім того, політолог додав, що парламент може також піти передчасно, якщо не зможе ухвалити нову Конституцію, оскільки це одне з головних завдань, що стоїть перед Верховною Радою восьмого скликання.

«Парламент приречений. Він навряд чи буде стабільним», - резюмував Бондаренко.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

35