Аграрна партія «ЗАСТУП» працює над програмою нової економічної політики, яку має намір проводити після перемоги на виборах. Одними з перших реформи стартують у фінансовій сфері – «ЗАСТУП» ініціює паралельний обіг євро в Україні.

«НЕП у СРСР розпочався з того, що в країні з'явилася тверда валюта - золотий червінець, забезпечений дорогоцінними металами, стійкою іноземною валютою та товарами, що легко реалізовуються. Ми пропонуємо аналог червінця – дозвіл на проведення розрахунків (у готівковій та безготівковій формі) за торговельними операціями у твердій валюті. Тобто дозвіл будь-якому громадянину піти в магазин і розрахуватися там євро, без необхідності бігати по обмінниках» - розповіла Ульянченко.

«Через помилки влади гривня уже зараз не виконує частину тих функцій, які повинні виконувати гроші. Ціни на всі більш-менш значущі товари встановлюються в країні у валюті. Тому, наша команда пропонує визнати наявний статус-кво і ввести в легальний обіг ту валюту, яка й так уже є в обігу, але нелегально», - заявила лідер «ЗАСТУПу».

За словами Ульянченко, можливість отримувати виручку у валюті відкриє перед тисячами невеликих сільськогосподарських і переробних підприємств можливість брати дешеві кредити під 5-10% річних. Також у всіх українських компаній, завдяки дозволу приймати виручку у валюті, збільшиться обсяг обігових коштів, що дасть можливість інвестувати у свій розвиток. Для простих громадян найприємнішим наслідком такого рішення стане відсутність зростання цін.

«Відповідний законопроект уже готується командою наших економістів. Він буде винесений на голосування на одному із перших засідань Верховної Ради нового скликання» - запевнила політик.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28