Низька платоспроможність українців сприяє зниженню обороту роздрібної торгівлі. Таку думку в коментарі Forum'у висловив політолог Володимир Цибулько.

«Платоспроможність людей падає, і це безпосередньо позначається на торгівлі», - зазначив він.

Експерт наголосив, що криза безпосередньо сприяє тому, що споживачі відразу відмовляються від купівлі одягу та взуття.

«Люди мають кошти лише на оплату комунальних платежів та купівлю продуктів харчування українського виробництва. Хоча споживання м'яса і молочних продуктів теж скоротилося», - уточнив Цибулько.

При цьому, за словами політолога, такий стан справ - результат роботи уряду.

«Це наслідок управлінської команди Яценюка», - зазначив він. І пояснив, що на цей момент уряду не вдалося оздоровити жоден сегмент економіки.

«Наприклад, за держзакупівлями у Міноборони - страшні затримки платежів. Не кажучи про інші сегменти економіки», - зазначив він.

«Фактично, тільки агрокомплекс дає економіці деякий приріст. Але цей приріст не створює нові робочі місця. Уряд нічого не зробив для стимулювання, наприклад, глибини переробки сільгосппродукції. Не кажучи про інші прорахунки», - сказав Цибулько.

Нагадаємо, за даними Державної служби статистики, за 9 місяців 2014 року оборот роздрібної торгівлі в Україні знизився порівняно з аналогічним періодом минулого року на 5,3% (січень-вересень 2013-го до січня-вересня 2012-го - +9,7%).

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

20