Збройні сили Швеції припинили пошук передбачуваного іноземного підводного човна у водах Стокгольмського архіпелагу. Військове командування в п'ятницю, 24 жовтня, наказало морським і десантним силам зупинити тривале тиждень полювання за таємничим підводним об'єктом і повернутися в місця постійної дислокації.

Водночас деякі наземні підрозділи продовжать пошуки, пише Deutsche Welle.

Агентство AP відзначає, що це була найбільша у Швеції операція з виявлення субмарини з часів холодної війни. У ній брали участь понад 200 військовослужбовців, кораблі та вертольоти. Військове командування країни повідомило, що воно отримало варту довіри інформацію про активність у шведських територіальних водах іноземних субмарин або аквалангістів, які користуються підводним транспортним засобом.

Ці підводні об'єкти так і не були ідентифіковані, проте в 80-х роках минулого століття ВМС Швеції неодноразово полювали на передбачувані радянські підводні човни у своїх водах. Шведські військові аналітики вважають, що і зараз винуватицею була, швидше за все, Росія, зазначає агентство Reuters.

Раніше шведський уряд заявив, що не має наміру продовжувати план із взаємного обміну з Росією в галузі оборони.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

18