Роздрібний товарообіг може опинитися на межі зупинки. Таку думку ForUm'у висловив доктор економічних наук, професор, заслужений економіст України Олексій Плотніков.

«Зрозуміло, коли країна перебуває в кризі, то торгівля скорочується. Адже падає купівельна спроможність населення, і люди не розуміють, що буде далі із заощадженнями. Хтось намагається придбати валюту, хтось-по-іншому зберегти гроші на потім. Тому немає активності, люди стали менше ходити по магазинах. Купують товари тільки першої необхідності. Серйозних придбань роблять все менше, і ви знаєте, що тільки продажі автомобілів знизилися в три рази», - наголосив економіст.

За словами Плотнікова, якщо ситуація і далі погіршуватиметься, то роздрібний товарообіг буде на межі зупинки». Про серйозність ситуації свідчить той факт, що з України йдуть торгові мережі», - звернув увагу він.

Нагадаємо, за даними Державної служби статистики, за 9 місяців 2014 року оборот роздрібної торгівлі в Україні знизився у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, на 5,3% (січень-вересень 2013-го до січня-вересня 2012-го - +9,7).

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом