Європейський Союз не має наміру визнавати результати намічених на початок листопада виборів у так званих Донецькій та Луганській народних республіках, заявили лідери ЄС.

У прийнятій на саміті, що проходить в Брюсселі, заяві вони наголосили, що заплановане голосування «суперечить букві й духу» досягнутих у минулому місяці в Мінську мирних домовленостей.

Разом з тим саміт ЄС привітав призначені на 26 жовтня вибори до Верховної Ради України.

Лідери країн ЄС закликали Росію більш активно брати участь в стабілізації ситуації в Україні, зокрема домогтися того, щоб незаконні збройні формування на сході країни дотримувалися режиму припинення вогню.

У свою чергу США закликали до участі в парламентських виборах в Україні 26 жовтня всіх українців, у тому числі тих, які проживають у Криму та на сході країни.

«Вашингтон сподівається на широку участь у виборах всіх українців, включаючи тих, хто перебуває у Криму, в Донецьку і Луганську», - заявила офіційний представник Держдепартаменту США Дженніфер Псакі журналістам у Вашингтоні, повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на радіостанцію Deutsche Welle.

Псакі назвала заплановані на 26 жовтня вибори у Верховну Раду «черговою великою віхою для країни, яка знову демонструє прихильність стабільному демократичному процесу, незважаючи на політичні потрясіння минулого року і серйозні виклики у сфері безпеки, що зберігаються в деяких регіонах країни».

Як раніше повідомляв ForUm, ДНР і ЛНР призначили вибори в парламент на 2 листопада.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29