Сбербанк Росії звернувся до суду Європейського союзу з позовом про скасування санкцій, повідомляє прес-служба банку в п'ятницю, 24 жовтня.

«ВАТ «Сбербанк Росії» звернулося вчора до суду Європейського союзу з позовною заявою про скасування рішення Ради Європейського союзу про застосування до банку обмежувальних заходів (санкцій), що стосуються Росії. Оскільки справа підлягає розгляду судом Європейського союзу і відповідно до звичайної практики для такого роду питань банк не буде коментувати свою позовну заяву до моменту остаточного вирішення питання судом», - йдеться в прес-релізі, повідомляє РІА «Новости».

У липні США і Євросоюз запровадили санкції проти ряду найбільших російських фінансових інститутів, пізніше ці обмеження були розширені. Американським і європейським інвесторам забороняється видавати нові кредити Сбербанку, ВТБ, Газпромбанку, Россельхозбанку і Внешэкономбанку на строк понад 30 днів, а також купувати їхні акції і бонди з нових випусків з терміном обігу понад 30 днів. Крім того, ЄС і США з 1 серпня заборонили поставки обладнання для глибоководної розвідки і видобутку нафти в Арктиці і на родовищах сланцевої нафти в РФ. В рамках останнього пакету санкцій, введеного 12 вересня, Євросоюз, зокрема, обмежив доступ до ринків капіталу ЄС ряду російських компаній, серед яких «Роснефть», «Транснефть» і «Газпром нефть».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27