Канцлер ФРН Ангела Меркель не бачить необхідності у скасуванні санкцій, запроваджених Європейським союзом проти Росії. Про це вона заявила у Брюсселі, де проходить саміт ЄС, повідомляє «Німецька хвиля».

За її словами, Євросоюз дійшов висновку, що укладені в Мінську у вересні 2014 року домовленості між Україною, Росією та членами НЗФ так і не виконані, тому «ми не бачимо можливості вести мову про скасування санкцій».

Так, не дотримується режим припинення вогню на сході України, в результаті там з моменту набуття мінськими домовленостями чинності загинули понад 300 осіб.

За даними з дипломатичних джерел, учасники саміту в Брюсселі вирішили не скасовувати штрафні заходи проти Росії та одночасно закликали Москву поважати територіальну цілісність України, а також взяти на себе відповідальність за виконання мінських угод.

Як раніше повідомляв ForUm, 5 вересня в Мінську на переговорах контактної групи між представниками України, Росії, самопроголошених ДНР і ЛНР з участю ОБСЄ підписано протокол про припинення вогню на Донбасі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

18