Засідання Рб ООН, на якому буде обговорюватися поточна ситуація в Україні, відбудеться в п'ятницю в Нью-Йорку. Засідання скликане за ініціативою Великобританії.

Раніше на цьому тижні заступник голови МЗС РФ Геннадій Гатилов заявив, що від майбутньої зустрічі не варто очікувати прийняття резолюції або якого-небудь рішення.

«Ні про які резолюції не йдеться. Це буде, швидше за все, чергове спільне обговорення розвитку ситуації в Україні. Ніяких рішень і резолюцій не планується. З такими ідеями поки ніхто не виступав. Буде обговорюватися все, що пов'язано з останніми змінами у стані справ в Україні, включаючи діяльність групи спостерігачів ОБСЄ», - повідомив Гатилов.

Зі свого боку офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич також на поточному тижні повідомив, що на майбутньому Радбезі ООН Росія закличе західних партнерів не політизувати праволюдську проблематику в Україні, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ми дуже сподіваємося, що обговорення буде носити об'єктивний, неупереджений характер, чим, на жаль, не відрізняються доповіді місії спостерігачів управління ООН з прав людини. В основу цих доповідей лягають так звані офіційні відомості, які черпаються в основному від київської влади»,- сказав Лукашевич на брифінгу в Москві.

«Мають намір знову закликати міжнародних партнерів зайняти неполітизовану позицію у своїх оцінках ситуації в Україні», - сказав він.

Як зазначив Лукашевич, в ході засідання російська сторона зверне увагу «на розгул ультранаціоналістичних проявів, що зашкалює, а також затискання опозиційних партій і політиків, на адресу яких все частіше лунають погрози».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24