У четвер, 23 жовтня, в Дніпропетровськ доставлена гуманітарна допомога від уряду Німеччини для внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

«Сьогодні в місто прибули п'ять вантажівок, і це тільки перша партія допомоги для цього регіону. Автомобілі з товарами для тимчасово переміщених осіб вже доставлені на склади для розвантаження», - йдеться в повідомленні.

Як зазначили у відомстві, до складу гуманітарної допомоги входять товари першої необхідності та предмети для облаштування будинку людей, зокрема дитячі і дорослі матраци, холодильники, пральні машини, спальні мішки, вішаки, ліжка дитячі та дорослі, стільці, ковдри, столи та баки для води.

За даними ДержНС, розвантаженням автомобілів займаються рятувальники. Представники Міжнародного комітету Червоного Хреста у Дніпропетровській області та волонтерських організацій, у свою чергу, здійснюють облік отриманих речей.

Згідно з повідомленням процес розвантаження планується завершити 24 жовтня, коли надійдуть ще п'ять хур з допомогою.

«Всього протягом 23-24 жовтня Дніпропетровськ отримає 10 вантажівок гуманітарної допомоги від уряду Німеччини загальною вагою близько 200 тонн», - додали в прес-службі.

Нагадаємо, ще наприкінці серпня канцлер Федеративної Республіки Німеччини Ангела Меркель під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенком висловила намір надати нашій державі гуманітарну допомогу для внутрішньо переміщених осіб.

17 жовтня в Запоріжжя прибули перші вісім машин гуманітарного вантажу з Німеччини, який був наданий Україні згідно з домовленостями між канцлером ФРН Ангелою Меркель і Президентом України Петром Порошенком.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом