Журналіста Євгена Кисельова не пустили на територію України. Цю інформацію кореспондентові Forum'у підтвердив помічник голови Державної прикордонної служби України Сергій Астахов.

«Виникла ситуація на кордоні, коли цей громадянин (журналіст Євген Кисельов. - Ред.) намагався в'їхати на територію України. Щодо громадянина з таким самим прізвищем, ім'ям та по батькові було доручення одного з уповноважених державних органів», - сказав він.

На уточнення про те, чи було розпорядження не пускати журналіста на територію нашої країни, Астахов відповів: «Не йшлося про конкретного Кисельова - журналіста і т.д. йшлося про громадянина, в якого є прізвище, ім'я, по батькові, які збігаються з цим громадянином. База даних прикордонників реагує на відповідні установчі дані. Вона відреагувала. Зараз з'ясовується ця ситуація і буде прийнято окреме рішення», - додав Астахов.

Однак, на запитання про те, чи це може бути помилкою і в'їзд в Україну заборонено іншій людині, у Держприкордонслужбі конкретно не відповіли. «Давайте почекаємо. І інформація буде пізніше», - сказав представник Держприкордонслужби.

«Наразі з'ясовуємо разом з іншими правоохоронними органами, хто ставив його на контроль і від кого йшло таке доручення. Про кого йдеться конкретно (про журналіста чи про якусь іншу людину - Ред.)», - підсумував Астахов.

У той же час у Службі безпеки України кореспондентові Forum'у не підтвердили інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про те, що журналіст Кисельов оголошений в Україні персоною нон ґрата.

«У нас у прес-центрі немає такої інформації. Ми не підтверджуємо», - заявили у відомстві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

48
Теги