Якщо Україна визнає жителів Донбасу українцями, то влада повинна ставитися до них так, як і до інших громадян країни. Про це Forum'у заявила член Громадської ради Майдану, керівник Інституту практичної політики Богдана Бабич.

«Якщо ми вважаємо, що на Донбасі живуть українці, ставимося до них як до українців і хочемо повернути цю територію, то ми повинні поводитися відповідним чином», - сказала Бабич.

В якості прикладу вона навела ситуацію в Криму.

«В Криму відключили воду. У них питної води залишається десь на місяць, тому що вже почало штормити. Питної води у них майже не залишається. Наступна на черзі - Херсонська область, тому що людям звідкись треба брати воду і возити продовольство. Ставлення влади до подібних ситуацій показує ставлення до людей», - сказала вона.

За її словами, на Донбасі залишилися не тільки члени НЗФ.

«Є люди патріотично налаштовані, які виживають, а є невизначені. І ми допомагаємо заявами про від'єднання Донбасу від енергопостачання визначитися їм в інший бік. Мені здається, що це неправильна політика. Треба вирішувати такі проблеми іншим способом і показувати, що ці люди наші, що вони цінні для України», - вважає вона.

Нагадаємо, що під час свого візиту на Южноукраїнську АЕС президент НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашківський заявив журналістам, що він виступає за повне відключення від енергопостачання територій Донбасу, захоплених НЗФ.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

23