Девальвація вдарила боляче по всіх. Від неї постраждав бізнес, активи якого зменшилися на розмір девальвації. На сьогодні вона становить близько 65%, й активи бізнесу зменшилися на стільки ж, зазначив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.

Також, продовжує експерт, від девальвації страждає середній клас, адже тепер він може собі дозволити набагато менше, ніж раніше. Навіть у тому разі, якщо зарплата в гривнях залишилася на колишньому рівні. Але проблема в тому, що через проблеми в економіці зарплати українців знижуються не тільки в доларовому еквіваленті, але і в гривнях. І це ще більше знижує купівельну спроможність, пише «Комсомольская правда в Украине».

- Але найбільш колосальний удар девальвація завдала по малозабезпечених, - каже Устенко. - І не тільки тому, що вони зберігали свої заощадження не в тій валюті. Справа в тому, що базові продукти стали набагато дорожчими, адже їх виробництво практично завжди має імпортну складову. Оговтатися від такого шоку майже неможливо. Цим людям зараз найгірше, і вони мають перебувати під абсолютним захистом держави. Тому зараз не можна навіть обговорювати підвищення тарифів до того, як досконало розробити механізми захисту незаможних українців. Людям треба дати можливість вижити - як мінімум пережити зиму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

16