Президент України Петро Порошенко вважає неприпустимим проведення співробітниками спецпідрозділів правоохоронних органів обшуків у цивільних офісах із застосуванням масок-балаклав. Про це заявив Генеральний прокурор України Віталій Ярема, повідомили Forum'у в прес-службі ГПУ.

Він нагадав, що в середу, 22 жовтня, під головуванням Президента відбулася нарада за участю керівників силових структур, на якій обговорювалися питання виконання Закону України «Про очищення влади», а також були поставлені завдання щодо забезпечення охорони громадського порядку під час проведення виборів 26 жовтня 2014 року.

«Президент України звернув увагу на дотримання прав і свобод громадян при забезпеченні охорони громадського порядку», - заявив глава прокуратури.

Також, за словами Яреми, на нараді було відзначено, що в Адміністрацію Президента часто надходять звернення громадян про залучення спецпідрозділів правоохоронних органів, які застосовують маски-балаклави під час проведення обшуків у цивільних офісах.

«Президент наголосив на неприпустимості проведення таких дій під час обшуків, якщо вони проводяться без інформації про те, що там можуть бути озброєні злочинці або йдеться про ліквідацію організованої злочинної групи», - роз'яснив Генеральний прокурор.

Ярема повідомив, що у зв'язку з цим ним дано доручення прокурорам областей та процесуальним керівникам у кримінальних провадженнях щодо недопущення порушення прав і свобод громадян під час проведення слідчих дій, особливо пов'язаних з обшуками в офісах та приміщеннях громадян.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

19