Вперше в Україні під час екзит-полу соціологи зайдуть навіть у найвіддаленіші села і маленькі селища, щоб об'єктивно показати волевиявлення виборців.

Про це сьогодні на прес-конференції в Києві заявив заступник директора Аналітичного центру «Універсітас» Дмитро Громаков.

За його словами, співробітники соціологічної установи, яку він представляє, будуть опитувати людей на 170 дільницях на території всієї країни, а також в деяких підконтрольних Україні районах Донбасу.

«Ми хочемо показати детальну картину по селах, сільських округах, малих містах. Адже в сільській місцевості проживає понад третина громадян України - 14 млн осіб», - сказав Громаков.





Він також зазначив, що глибокий аналіз дасть змогу показати об'єктивну картину волевиявлення на парламентських виборах 26 жовтня.

«Для якісного контролю ми зробили акцент на вдосконаленні вибірки в малих містах і селах, де найчастіше здійснюють маніпуляції і фальсифікації. Похибка вибірки не перевищує 1,6%», - зазначив науковий консультант директора Аналітичного центру «Універсітас» Сергій Дем'янов.

На думку експертів, більш глибокий аналіз волевиявлення на сільських територіях, де слабший контроль над махінаціями і фальсифікаціями під час виборчого процесу, дозволить показати правдиві результати голосування і знизить можливість крадіжки голосів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом