Проголосувати на парламентських виборах 26 жовтня в зоні проведення антитерористичної операції зможуть 10 тисяч військовослужбовців, які встигли змінити виборчі адреси. Про це повідомив міністр оборони Степан Полторак.

Він пояснив, що ті військовослужбовці, які встигли змінити свої виборчі адреси у встановлений законом термін, зможуть проголосувати на найближчій до місця їх дислокації дільниці.

Також міністр не виключив, що частина військовослужбовців у зоні АТО зможуть взяти участь у виборах, отримавши відповідне судове рішення, повідомляє «УНІАН».

«На жаль, не ухвалений закон (про можливість проголосувати всім військовослужбовцям у зоні АТО - Ред.). Тому проблему ми вирішуємо двома шляхами. Ми внесли у реєстр виборців частину військовослужбовців, але часу було мало. Інші військовослужбовці подають до судів, щоб відстояти своє право на голосування», - сказав Полторак.

Нагадаємо, 20 жовтня на засіданні Верховна Рада не змогла внести до порядку денного законопроекти про забезпечення належної організації виборчого процесу та про реалізацію конституційних виборчих прав учасників АТО на парламентських виборах 26 жовтня 2014 року.

Президент України Петро Порошенко вважає безвідповідальними дії тих депутатів, які не проголосували за зміни в закон про вибори, що забезпечують волевиявлення військових у зоні АТО під час виборів до Верховної Ради.

21 жовтня Порошенко доручив керівникам військових відомств зібрати заяви солдатів і внести їх до реєстру виборців на запланованих виборах до Верховної Ради.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом